Samenwerkingen


Sinds september 2014 is ESARDogsNL aangesloten bij de SIN (Stichting Inzet Reddingshond Nederland) en vanaf dat moment proberen de ESARDogsNL leden een actieve operationele, ondersteunende en beleidsmatige rol te vervullen binnen de organistatie van de SIN.

ESARDogsNL toetst haar reddingshondenteams op hun inzetbaarheid door middel van de examens uitgeschreven door de SIN en erkent de schakelrol die de SIN vervult tussen de particuliere reddinghondenorganisaties en de overheid.

Via de SIN laten de ESARDogsNL leden zich, bij gebleken geschiktheid, ook certificeren volgens het door het landelijk keuringsbureau uitgeschreven examen reddingshond.

Voor meer informatie over de Stichting Inzet Reddingshond Nederland en over de landelijke certificering, verwijzen wij graag naar de website van de SIN.In augustus 2015 heeft ESARDogsNL zich verbonden aan Black Diamond Search and Rescue (BD-SAR) en aan haar operationele SAR Team.

ESARDogsNL biedt haar leden de mogelijkheid om een actieve rol te vervullen binnen de verschillende units van het BD-SAR team. Uiteraard gaat dat primair om reddingshondenteams, maar ook in alle andere (ondersteunde) functies kunnen onze leden een waardevolle toevoeging zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan navigatoren, medics, communicatiespecialisten, etc.

Voor meer informatie verwijzen we graag naar de website van BD-SAR


REALISATIE SITEWISE WEBMEDIA