Belinda Gerrits
Belinda en Giph†, Augustus 2015
Belinda en Giph†, Augustus 2015

Belinda en Jaro, Augustus 2015
Belinda en Jaro, Augustus 2015

Even voorstellen


Mijn naam is Belinda Gerrits en ben geboren op 20 juli 1969. Op mijn 22e ben ik les gaan geven bij Kynologenvereniging Nijmegen. Tot 2002 heb ik hier les gegeven vanaf pups t/m GG3 niveau, VZH, Behendigheid en Flyball. Ook heb ik daar het wedstrijdteam Flyball gecoaced. In 2002 ben in nauw betrokken geweest bij de oprichting van Hondensportvereniging Rijk van Nijmegen. In 2004 ben ik de “wat moeilijkere” honden gaan begeleiden bij mij thuis en ben gestopt bij de hondensportvereniging.

In deze periode heb ik 3 Mechelse Herders gehad.

Dimar van de Wijde Polder was een prachtig teefje dat alle diploma’s heeft gehaald op het gebied van gehoorzaamheid en waarmee ik ook Behendigheid en Flyball op hoog niveau heb getraind. Ook heeft Dimar een Politiehond 1 certificaat met lof behaald. Dimar is 10 jaar oud geworden.

Flint van de Wijde Polder was een geweldig reu die ook alle diploma’s heeft gehaald op het gebied van gehoorzaamheid, Behendigheid en Flyball. Flint heeft ook het Politiehond 1 certficaat met lof behaald. Flint is 11 jaar oud geworden.


Giph† en Belinda

Ook leerde ik in 2011 Jaromira Les Bétulacées kennen. Jaro was 6 maanden oud en lag bij de fokker te wachten totdat ze oud genoeg was om een nestje te krijgen. Met Jaro had ik direct een klik. Nadat ik had besloten te stoppen met Giph, mocht ik van de fokker met Jaro gaan trainen. In 2012 heb ik al mijn eerste geschiktheidsexamen met haar gedaan. Jaro heeft inmiddels haar VZH examen en vlakte A examen. Jaro heeft eind 2013 haar eerste nestje gehad. In mei 2015 heeft ze haar 2e nestje geworpen. Ook zijn we aan het trainen voor een B examen wat in 2015 gepland staat.
(Jaro heeft inmiddels al meerdere B examens positief afgesloten, red.)

Mochten jullie nog meer willen weten, gewoon vragen!Flint†, Dimar† en Lotus†Lotus Goddard was een ontzettende lieve teef waarmee ik alleen de basis gehoorzaamheid heb gedaan. Lotus wilde het liefst met rust gelaten worden of spelen met kinderen. We hebben dan ook nooit iets van haar gevraagd en ze is 13 jaar oud geworden.


Met Arracks Home Kahlan hebben we kennisgemaakt met de reddingshondensport. Robert traint met Kahlan (zie Robert Rieken). Het eerste jaar heb ik met name veel geleerd van de reddingshondensport en heb Brigitte Versterre zo veel als mogelijk geholpen ter voorbereiding op wedstrijden.


In 2007 is Giph Les Bétulacées geboren. Het was echt liefde op het eerste gezicht. Echter Giph blijkt wat complex in elkaar te steken. Zoekwerk is helemaal zijn ding, maar gehoorzaam zijn, past hem niet zo. In 2011 heb ik dan ook besloten hem hier niet meer mee te belasten, dus train ik alleen het zoekwerk. Giph en ik zijn door middel van verschillende examens geschikt bevonden om te worden ingezet op het moment dat er sprake is van vermissingen.

Giph is op 12 juni 2017 overleden (red.)

Jaro en Belinda

REALISATIE SITEWISE WEBMEDIA